Acasă Știință
Categorie:

Știință

Reclamă

Concentrarea pe creativitate vă ajută cu adevărat să uitați de multe probleme. Dacă doriți să vă distrageți atenția de la gânduri triste și griji, atunci puneți mâna pe un șevalet, vopsele, creioane și creioane colorate.

Schița fără gânduri vă ajută să vă concentrați
Nu credeți că beneficiul poate fi obținut doar din pictura serioasă. Uneori, chiar și mâzgăliturile create mecanic pe hârtie pot ajuta într-o situație dificilă. De exemplu, dacă stați la o întâlnire sau la o prelegere plictisitoare – luați o bucată de hârtie și începeți să o umpleți cu niște modele. Este important să faceți acest lucru într-un mod complet imprevizibil, fără nicio idee sau scop. Potrivit autorilor studiului, această tehnică simplă vă va ajuta creierul să rămână în continuare concentrat și să își amintească cu 29% mai mult decât dacă doar ați sta și ați asculta.

Pagini: 1 2

Reclamă

Conform cercetărilor, persoanele a căror activitate atinge apogeul dimineața devreme sunt mai productive în timpul zilei de lucru.

Bufnițele tind să fie mai inteligente, mai creative și mai sociabile, dar aceste calități sunt împiedicate de deconectarea de la programul de birou. Pe de altă parte, ciocârliile sunt energice pe tot parcursul zilei de lucru, iar studiile leagă activitatea lor de salarii mai mari.

Cei care se trezesc devreme nu amână sarcinile importante pentru mai târziu. Acest lucru este strâns legat de nivelul ridicat de activitate din prima jumătate a zilei. Iar eficiența ridicată, la rândul său, oferă ciocârliilor un somn fără griji de calitate, care le crește și mai mult productivitatea.

Pagini: 1 2

Reclamă

Scade nivelul de stres
Îmbrățișarea funcționează ca un sedativ, deoarece reduce nivelurile de cortizol, hormonul stresului. Cercetătorii au constatat că acesta devine mai mic atât în saliva, cât și în sângele participanților la studiu.

Ca un caz special, îmbrățișările vă ajută să vă simțiți mai puțin nervoși în fața conflictelor. Și funcționează, de asemenea, ca o măsură preventivă. Dacă o persoană îmbrățișată dimineața, iar apoi în timpul zilei se ceartă cu cineva, își va face mai puține griji. Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de știință au efectuat un studiu pe 404 persoane. În același timp, îmbrățișările au avut aproximativ același efect asupra bărbaților și femeilor. Acest efect este atribuit influenței hormonului oxitocină. Acesta ne face să ne simțim mai în siguranță și, prin urmare, răspunsul la stres este resimțit mai puțin acut.

Vă face să vă simțiți mai bine
De la sănătatea mentală, să trecem la sănătatea fizică. Se spune că dacă tratezi o răceală, aceasta va dispărea în 14 zile, iar dacă nu o tratezi, va dispărea în două săptămâni. Pentru că pastilele nu există. Dar îmbrățișările pot ajuta și în acest caz. Conform studiilor, cei care au fost îmbrățișați mai des au avut simptome mai puțin severe de infecții respiratorii acute.

Pagini: 1 2

Reclamă

Lenjeria de pat
Germenii care se acumulează pe lenjeria de pat sunt purtați de praf și sunt considerați relativ inofensivi.

Dar transpirația, saliva și alte secreții ale corpului uman lăsate pe cearșafuri și fețe de pernă sunt un teren perfect de reproducere pentru bacterii, acarieni și alte creaturi.

Prin urmare, lenjeria de pat ar trebui schimbată o dată pe săptămână sau cel puțin o dată la două săptămâni. Este mai bine să spălați cearșafurile, fețele de plapumă și fețele de pernă la temperaturi ridicate – de la 60 ° C și peste, cu excepția cazului în care se indică altfel pe etichete.

Chiuvete
Spălați-le și dezinfectați-le în fiecare zi. Chiar dacă par curate, acestea înmulțesc activ microorganismele, inclusiv agenții patogeni. Umiditatea, reziduurile alimentare, murdăria pe care ne-o spălăm pe mâini după ce am fost afară sau am folosit toaleta – toate acestea creează condiții perfecte pentru înmulțirea bacteriilor, inclusiv E. coli și salmonella.

Prin urmare, cel puțin o dată pe zi ar trebui să spălați chiuvetele din bucătărie și baie cu un detergent și să le tratați cu un dezinfectant de uz casnic adecvat.

Covoare și podele
Curățați covoarele cu un aspirator sau o perie o dată pe săptămână sau mai des dacă există animale de companie în casă. Acest lucru va ajuta la menținerea sub control a murdăriei și a prafului și va împiedica răspândirea acestora în întreaga casă.

Podelele trebuie curățate cel puțin o dată la două săptămâni sau, mai bine, mai des, în special în bucătărie, unde firimiturile, picăturile de grăsime și alte fragmente alimentare ajung pe podea.

Instalațiile sanitare din baie
Baia este un habitat ideal pentru microorganisme. Iar acestea se pot răspândi chiar și până la doi metri distanță de vasul de toaletă. Așa că aceasta trebuie spălată și dezinfectată cel puțin o dată pe săptămână, iar baia sau cabina de duș – cel puțin o dată la două săptămâni.

Pagini: 1 2

Reclamă

Empatie, empatie, simpatie, receptivitate, participare, imitație, „contagiunea” unei stări emoționale, „contagiunea” unei stări senzoriomotorii, înțelegerea punctului de vedere al celorlalți, îngrijorare, milă… Dacă începem cu terminologia, există o dispută imediată cu privire la definițiile pe care le folosim pentru a descrie modul în care rezonăm cu nenorocirile altor persoane (aceasta include întrebarea dacă absența unei astfel de rezonanțe înseamnă bucurie față de nenorocirea altuia sau pur și simplu indiferență).

Deci, să începem, în lipsa unui cuvânt mai bun, cu o versiune „primitivă” a răspunsului la durerea altcuiva. Acest răspuns este o așa-numită „contagiune” a unei stări senzorimotorii: vedeți brațul cuiva înjunghiat cu un ac și apare o senzație imaginară corespunzătoare în cortexul dvs. senzorial, unde sunt recepționate semnale de la propriul braț.

Pagini: 1 2

Reclamă