Lenjeria de pat
Germenii care se acumulează pe lenjeria de pat sunt purtați de praf și sunt considerați relativ inofensivi.
Reclamă
Dar transpirația, saliva și alte secreții ale corpului uman lăsate pe cearșafuri și fețe de pernă sunt un teren perfect de reproducere pentru bacterii, acarieni și alte creaturi.
Prin urmare, lenjeria de pat ar trebui schimbată o dată pe săptămână sau cel puțin o dată la două săptămâni. Este mai bine să spălați cearșafurile, fețele de plapumă și fețele de pernă la temperaturi ridicate – de la 60 ° C și peste, cu excepția cazului în care se indică altfel pe etichete.
Chiuvete
Spălați-le și dezinfectați-le în fiecare zi. Chiar dacă par curate, acestea înmulțesc activ microorganismele, inclusiv agenții patogeni. Umiditatea, reziduurile alimentare, murdăria pe care ne-o spălăm pe mâini după ce am fost afară sau am folosit toaleta – toate acestea creează condiții perfecte pentru înmulțirea bacteriilor, inclusiv E. coli și salmonella.
Prin urmare, cel puțin o dată pe zi ar trebui să spălați chiuvetele din bucătărie și baie cu un detergent și să le tratați cu un dezinfectant de uz casnic adecvat.
Covoare și podele
Curățați covoarele cu un aspirator sau o perie o dată pe săptămână sau mai des dacă există animale de companie în casă. Acest lucru va ajuta la menținerea sub control a murdăriei și a prafului și va împiedica răspândirea acestora în întreaga casă.
Podelele trebuie curățate cel puțin o dată la două săptămâni sau, mai bine, mai des, în special în bucătărie, unde firimiturile, picăturile de grăsime și alte fragmente alimentare ajung pe podea.
Instalațiile sanitare din baie
Baia este un habitat ideal pentru microorganisme. Iar acestea se pot răspândi chiar și până la doi metri distanță de vasul de toaletă. Așa că aceasta trebuie spălată și dezinfectată cel puțin o dată pe săptămână, iar baia sau cabina de duș – cel puțin o dată la două săptămâni.